از میوه به با نام علمی Cydonia vulgaris در کتب طب سنتی ایران، به عنوان سَفرجَل یاد شده است. در این فصل از خواص به غافل نشوید. شما به را می توانید به صورت خام، پخته، چای، مربا، شربت و رب استفاده کنید.

دستور تهیه رب به:
میوه به را قطعه قطعه کرده و چند ساعت در آب بخیسانید. سپس آب به را گرفته، صاف کنید. شما می توانید تفاله‌ های ناشی از آبگیری اولیه به را مجددا در آبی که ابتدا در آن به راخیسانده بودید ریخته و آن را نیز صاف کرده و به آب در مرحله اول اضافه کنید. سپس بر روی حرارت ملایم به روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم) قرار داده تا بجوشد. حرارت دادن را تا زمانی که یک چهارم آن باقی بماند ادامه دهید. همچنین در منابع طب سنتی ذکر شده است که می‌توان به آن نبات یا قند سفید اضافه کرده و جوشانده تا به قوام آید.

مطالب بیشتر در: https://telegram.me/persianmedicine