امروزه در علم تغذیه به تعادل ریز مغذی‌ها در بدن توجه ویژه‌ای می‌شود. منابع غذائی مختلف ریز‌مغذی‌ها نیز دارای مزاج مخصوص به خود هستند بنابر این می‌توان این منابع غذائی را بر اساس مزاج افراد تقسیم‌بندی کرد. بعنوان نمونه غذا‌های حاوی ویتامین ب12 دارای مزاج های متفاوت می باشند که افراد با توجه به مزاج خود باید آنها را انتخاب کنند.
برای تامین ویتامین ب12، با توجه به لیست زیر و تشخیصی که متخصص طب سنتی از مزاج شما داشته است، غذای خود را انتخاب کنید:
افراد دارای
مزاج سرد و خشک: گوشت گوسفند، پنیر تازه، تخم مرغ، موز، جوانه گندم، جگر، انگور
مزاج سرد و تر: بادام زمینی، یونجه
مزاج گرم: ماهی، شیر، دانه آفتابگردان.

توجه به ویژگی های فردی در تجویز غذا و دارو، یکی از وجوه متمایز کننده پزشکی ایرانی از گیاه درمانی رایج می باشد.


(دکتر سهراب دهقان - متخصص آیورودا از dhanwantry college هند - رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)