از دیدگاه مکتب پزشکی ایرانی مصرف برخی از خوراکی ها در یک وعده غذایی یا با فاصله زمانی کم از یکدیگر، باعث ضرر رساندن به بدن شده و زمینه پیدایش بیماری را فراهم می آورد. بنابراین برای حفظ سلامتی بهتر است از تداخل غذاهای ناهمگون پرهیز کنید؛
چند نمونه از این تداخلات عبارتند از:
ماست + گوشت پرندگان / ماهی / باقلی
ترب +ماست / پنیر
شیر + ترشیجات
سیر / پیاز +فندق / بادام
گوشت نمکسود + سرکه / سیر
عسل + خربزه
انار + حلیم
آش دوغ / آش غوره + انار ترش / آلو / زردالو / شفتالو
 
و اما چند نکته:
1- حداقل 4 تا 6 ساعت بین خوراکی های که خوردن آن ها با هم تداخل دارد، فاصله بیندازید.
2- توجه به این تداخلات صرف نظر از مزاج و طبع هر فرد بوده و رعایت آنها در همه افراد لازم و ضروری می باشد.
3- در بعضی موارد آثار زیانبار تداخلات غذایی بطور آنی و سریع در بدن نمایان نمی شود و شبهه بی ضرر بودن را القاء می کند. توجه داشته باشید که این به معنای بی ضرر بودن مصرف همزمان این مواد نیست.
4- لازم بذکر است که دلایل سبب شناسی این تداخلات در کتب مرجع طب ایرانی به تفصیل بیان شده که در اینجا برای پرهیز از اطاله کلام از ذکر آنها خودداری می شود.


(دکتر حسین جعفری - رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)