1. پرهیز از ورود به اماکن عمومی و پر ازدحام تا حد امکان
2. پوشاندن سر بعد از استحمام و همچنین در هوای سرد
3. پرهیز از قرار گرفتن در معرض باد
4. پرهیز از استشمام بوهای گرم و تند مانند انواع عطرها و ادکلن های گرم
5. در صورت تماس با بیماران مسیر تهویه هوای اتاق از سمت بیمار به سمت افراد سالم نباشد.
6. کم کردن خوردن غذا و نوشیدنی ها
7. پرهیز از گرسنگی و تشنگی
8. پرهیز از مصرف آب سرد
9. کاهش مصرف گوشت و در صورت لزوم استفاده از گوشت های سریع الهضم مانند بره، بزغاله و پرندگان به جای گوشت های دیرهضم مانند گاو و گوساله
10. کاهش مصرف چربی ها
11. پرهیز از مصرف انواع شیرینی های چرب و غلیظ
12. کاهش مصرف غذاها و میوه هایی که رطوبت را در بدن افزایش داده و سریع فاسد می شوند مانند ماهی، شیر، ماست، خیار، هندوانه، خربزه و کدو
13. پرهیز از مصرف سبزیجات تند شامل سیر، پیاز و پیازچه، ترب، تره و شاهی
14. پرهیز از مصرف سرخ کردنی ها
15. پرهیز از مصرف مواد غذایی دارای ادویه جات تند و گرم مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع سس ها یا بکاربردن زیاد این ادویه جات در پخت و پز
16. مصرف میوه های خوشبو مانند انار، سیب، به، زالزالک و گلابی
17. مصرف شربت های ترش طعم تهیه شده از آب انار میخوش، لیموترش، ریباس، سیب ترش و مصرف سکنجبین
18. استفاده از انواع ترشی ها در غذا مانند سرکه، آب غوره، آب لیمو، آب انار ترش، رب انار، زرشک و سماق
19. مصرف ترشی های تهیه شده از سرکه همراه غذا مانند ترشی کبر، ترشی سیر و ترشی پیاز
(توجه: تاکید می شود رعایت مورد 17، 18 و 19 مربوط به زمان پیشگیری است نه ابتلا و البته نباید در مصرف ترشی ها افراط کرد)
20. قرار دادن گلسرخ، بنفشه، نیلوفر (از گل خشک هم می توان استفاده کرد)، سیب، به و کدو در فضای تنفسی و بوئیدن آن ها
21. ضدعفونی هوای تنفسی با دود دادن کندر، گلسرخ و برگ مورد همراه اسفند
22. ایجاد لینت مزاج بویژه در کسانی که یبوست دارند با مصرف مواد غذایی ملین مانند تمرهندی
23. کاهش آمیزش جنسی، ورزش های سنگین و حرفه ای و حمام بخار یا سونای طولانی مدت
24. دوری از خشم و غضب و غم و اندوه
25. پرهیز از ترس بی مورد از ابتلاء به بیماری .
اقتباس از: قانون فی الطب و اکسیر اعظم و شرح الاسباب و العلامات
📝دکتر فاطمه نجات بخش¬دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران📝
مطالب بیشتر در: https://telegram.me/persianmedicine