زردک یا هویج ایرانی، از اعضای خانواده هویج است ولی بومی ایران می باشد و اکثرا در حوالی شهرهای قم و کاشان کشت می شود. زردک علاوه بر خواص هویج فرنگی، خواصی دارد که در کتب پزشکی ایرانی بر آن تاکید شده است.
⚡️با توجه به اینکه هم اکنون فصل برداشت زردک شروع شده و مدت زیادی نیز نمی پاید، به برخی خواص مهم و بی عدیل آن اشاره می کنیم.
1- زردک مقوی و تونیک فوق العاده ای است و به بیماران دچار ضعف عمومی بدن توصیه میشود روزی یک لیوان از آب آن مصرف کنند.
2- تقویت کننده معده و تقویت کننده کبد دارای مزاج سرد (سردی کبد می تواند به کبد چرب منجر شود)
3- زردک و بخصوص مربای آن با عسل و نیز حلوای آن باعث افزایش میل جنسی و نیز توانایی جنسی 1هم در خانمها و هم در آقایان می شود.
4- افزایش دهنده مقدار ادرار (دیورتیک ) که از این طریق در برخی مراحل درمان سنگ کلیه و مثانه میتواند مفید باشد.
5- برای درمان سرفه مزمن و سینه پهلو و وجود خلط سینه و درد آن مفید است.
🚨 نکته 1- هضم زردک خام برای معده سخت است و بهتر است پخته آن استفاده شود بخصوص در کسانی که معده ضعیفی دارند.
🚨نکته 2- زردک یک دوای غذایی است یعنی خاصیت دارویی آن بیش از خاصیت غذایی آن است؛ بنابراین برای استفاده بیش از مقادیر معمول (مثلا بیش از یک لیوان آب آن در روز) و یا برای استفاده در موارد درمانی مانند سنگ کلیه یا کبد سرد و مشکلات ریوی، حتما مشورت با پزشک متخصص طب ایرانی لازم است.

اقتباس از: مخزن الادویه ص 404


📝دکتر مریم عباسی- متخصص نورولوژی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد - رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران📝

مطالب بیشتر در:       https://telegram.me/persianmedicine